jueves, 23 de mayo de 2024

23 de mayo de 2024, Delta del Llobregat.

Día de debutantes, de primeras escapadas fuera del nido, de exploraciones en familia o en solitario. La primavera en pleno apogeo, aunque en algún momento se echan de menos aquellas jornadas de bullicio migratorio repleto de sorpresas, variedad y cantidad de individuos y especies.

Tachybaptus ruficollis, pollo siguiendo al adult@.
 
Tachybaptus ruficollis, adult@ perseguid@ por el pollo.

A pesar de ello han sido 41 las especies que he podido observar hoy entre las que cabría destacar el correlimos gordo (Calidris canutus) y la carraca europea (Coracias garrulus), aunque no han tenido la consideración de dedicarme unos segundos posando.

Trachemys scripta.

Aunque lo más relevante ha sido la agradable conversación con un veterano naturalista y fotógrafo del Prat con el que he coincidido en los distintos observatorios y con el que he acabado compartiendo paseo.

Anser anser, grupo familiar.

Ya sabes que pulsando aquí encontrarás la totalidad de fotografías de esta salida.

¡Nos vemos pronto!

______________________________________________________

Dia de debutants, de primeres escapades fora del niu, d'exploracions en família o en solitari. La primavera en ple apogeu, encara que en algun moment es troben a faltar aquelles jornades de bullici migratori ple de sorpreses, varietat i quantitat d'individus i espècies.

Anser anser, grupo familiar.

Tot i això han estat 41 les espècies que he pogut observar avui entre les quals cal destacar el territ gros (Calidris canutus) i la gaig blau comú (Coracias garrulus), encara que no han tingut la consideració de dedicar-me uns segons posant.

Ardea purpurea.


Tot i que el més rellevant ha estat l'agradable conversa amb un veterà naturalista i fotògraf del Prat amb què he coincidit als diferents observatoris i amb què he acabat compartint passeig.

Fulica atra.

Ja saps que fent clic aquí trobaràs la totalitat de fotografies d'aquesta sortida.

Ens veiem aviat!
Estrilda astrild.


miércoles, 22 de mayo de 2024

22 de mayo de 2024, Remolar/Filipines.

Hoy, con la casa limpia y ordenada y sin tener que preparar la comida, los miércoles se encarga mi suegra de ello, solo tenía que repasar las páginas web de empleo para ver si cabía la posibilidad de enviar algún currículum, al final han sido tres, y salir hacia el espacio natural del Remolar/Filipines, justo en el límite sur del aeropuerto internacional del Prat de Llobregat, a disfrutar de la biodiversidad de esta "isla biológica".

Lo que en principio se presentaba como una plácida sesión de observación y fotografía se ha convertido, incluso antes de empezar, en una carrera de obstáculos para poder conseguir un apretado lugar en el observatorio de la Maresma entre un nutrido, y poco silencioso, grupo de estudiantes que realizaban una salida académica junto a un par de profesores. ¡Ufff!

Himantopus himantopus.

 Tras una primera media hora sofocante y de escasos resultados ornitológicos el grupo ha abandonado el observatorio rumbo al aguardo de la Bassa dels Pollancres dejando esa paz y tranquilidad tan necesaria para poder disfrutar de la naturaleza, pero cuando ya daba la sensación de que la fauna volvía a acercarse a nuestro escondite..., ¡Un nuevo grupo de estudiantes irrumpía en el observatorio! Eso sí, con el compromiso de su profesor de no permanecer allí más de media hora.

Ante este panorama no he dudado en salir de allí para, sin ninguna prisa, dirigirme hacia el otro observatorio con la esperanza de que el primer grupo también estuviese allí un breve lapso de tiempo.

 

Trithemis annulata, hembra.


Por el camino jilgueros, cetias, verdecillos, libélulas y... mosquitos, miles de mosquitos que han disfrutado de mi sangre a pesar de los esfuerzos que he hecho por quitármelos de encima. Una pareja de libélulas se prestado a aliviar mi desazón posando durante un momento.

 

Trithemis annulata, macho.

Tras el momento "odonatos" me he acercado al observatorio de la Bassa dels Pollancres justo cuando el primer grupo de estudiantes daba por concluida su visita encontrándome, para mi absoluta satisfacción, con toda la instalación para mi solo, eso sí, todos los animalillos a una más que prudencial distancia tras la visita de los muchachos.

Un rato de tranquilidad en el que poco a poco las observaciones mejoraban en cantidad y calidad, aunque con pocas posibilidades de obtener alguna fotografía aceptable hasta que, de nuevo, otro grupo de chavales, en este caso de los primeros cursos de la ESO, ha irrumpido en el aguardo invitándome a recoger los prismáticos y la cámara para encaminarme, otra vez, al aguardo de la Maresma.

 

Gelochelidon nilotica.

En esta ocasión, ya sin bulliciosos grupos de estudiantes, l@s habituales pajarer@s disfrutaban en un reconfortante silencio con la cada vez mayor afluencia de aves, en este enlace te dejo la relación con las 36 especies que yo he podido observar, destacando un grupo de cinco pagazas piconegras (Gelochelidon nilotica), seis espátulas comunes (Platalea leucorodia), una pareja de charrancitos comunes (Sternula albifrons) y un espectacular ejemplar de garcilla cangrejera con su deslumbrante librea nupcial.

Podiceps cristatus.


 Una mañana interesante en la que aun he podido hacer algunas fotos que puedes ver pulsando aquí.

Te dejo, que he de salir a hacer la compra y a seguir recorriendo las webs de empleo para ver si encuentro ese maravilloso trabajo que me conduzca hasta la jubilación. 

____________________________________________________

Avui, amb la casa neta i ordenada i sense haver de preparar el menjar, els dimecres se n'encarrega la sogra, només havia de repassar les pàgines web d'ocupació per veure si hi havia la possibilitat d'enviar algun currículum, al final han estat tres , i sortir cap a l'espai natural del Remolar/Filipines, just al límit sud de l'aeroport internacional del Prat de Llobregat, a gaudir de la biodiversitat d'aquesta "illa biològica".

El que en principi es presentava com una plàcida sessió d'observació i fotografia s'ha convertit, fins i tot abans de començar, en una carrera d'obstacles per poder aconseguir un ajustat lloc a l'observatori de la Maresma entre un nodrit, i poc silenciós, grup de estudiants que feien una sortida acadèmica amb un parell de professors. Ufff!

 

Ardeola ralloides.


Després d'una primera mitja hora sufocant i de pocs resultats ornitològics el grup ha abandonat l'observatori rumb a l'aguait de la Bassa dels Pollancres deixant aquesta pau i tranquil·litat tan necessària per poder gaudir de la natura, però quan ja feia la sensació que la fauna tornava a apropar-se al nostre amagatall... Un nou grup d'estudiants irrompia a l'observatori! Això sí, amb el compromís del seu professor de no romandre-hi més de mitja hora.

Davant d'aquest panorama no he dubtat a sortir-ne per, sense cap pressa, dirigir-me cap a l'altre observatori amb l'esperança que el primer grup també hi marxés en un breu lapse de temps.

Trithemis annulata, femella.


Pel camí caderneres, ceties, gafarrons, libèl·lules i... mosquits, milers de mosquits que han gaudit de la meva sang malgrat els esforços que he fet per treure-me'ls de sobre. Una parella de libèl·lules es prestat a alleujar el meu neguit posant durant un moment.

Trithemis annulata, mascle.


Després del moment "odonats" m'he acostat a l'observatori de la Bassa dels Pollancres just quan el primer grup d'estudiants donava per conclosa la seva visita trobant-me, per a la meva absoluta satisfacció, amb tota la instal·lació per a mi sol, això sí, tots els animalons a una més que prudencial distància després de la visita dels nois.

Una estona de tranquil·litat en què a poc a poc les observacions milloraven en quantitat i qualitat, encara que amb poques possibilitats d'obtenir alguna fotografia acceptable fins que, un altre grup de xavals, en aquest cas dels primers cursos de l'ESO, ha irromput a l'aguait esperant-me a recollir els prismàtics i la càmera per encaminar-me, una altra vegada, a l'observatori de la Maresma.

Platalea leucorodia.


En aquesta ocasió, ja sense bulliciosos grups d'estudiants, els habituals ocellaires gaudien en un reconfortant silenci amb la cada vegada major afluència d'aus, en aquest enllaç et deixo la relació amb les 36 espècies que jo he pogut observar, destacant un grup de cinc currocs (Gelochelidon nilotica), sis becplaners comuns (Platalea leucorodia), una parella de xatracs menuts (Sternula albifrons) i un espectacular exemplar de agró vermell amb la seva enlluernadora lliure nupcial.

 

Sternula albifrons.

Un matí interessant on encara he pogut fer algunes fotos que pots veure prement aquí.

Et deixo, que he de sortir a fer la compra i a seguir recorrent les webs d'ocupació per veure si trobo aquesta meravellosa feina que em condueixi fins a la jubilació.




martes, 21 de mayo de 2024

21 de mayo de 2024, Delta del Llobregat

Estar desempleado tiene, evidentemente, sus pegas, un menor nivel de ingresos, la incertidumbre sobre el futuro..., pero tiene, sin duda, una enorme y maravillosa ventaja: ¡EL TIEMPO!

Tiempo para limpiar la casa, tiempo para preparar la comida de toda la familia y tiempo, como no, para disfrutar paseando por los deliciosos espacios naturales de El Prat.
 
Pararge aegeria, mariposa de los muros.
 
Tras barrer y pasar el mocho por el salón, el recibidor y la cocina he tenido tiempo de llegar al Delta del Llobregat poco más tarde de las nueve de la mañana, una hora estupenda para no encontrar demasiados visitantes y poder gozar de la tranquilidad, del canto de los verdecillos, del olor de la vegetación en flor y del sin fin de colores de una primavera en plena efervescencia.
 
43 especies de aves me estaban esperando, junto a libélulas, abejas, abejorros, mariposas y ... mosquitos, muchos mosquitos, alimento de una buena cantidad de las especie que he podido observar.
 
Phoenicopterus roseus, flamenco común.
 
Me ha llamado la atención encontrar un par de cigüeñas blancas (ciconia ciconia), una espátula (platalea leucorodia) y un avetorillo (Ixobrychus minutus). También era llamativa la presencia, tras unos días de no ver ninguno. de una enorme cantidad de chorlitejos grandes, aunque todas estas especies no me han regalado la posibilidad de fotografiarlas en condiciones, a pesar de ello el paseo ha resultado deliciosamente gratificante, con la posibilidad de conseguir algunas imágenes interesantes, https://photos.app.goo.gl/V1wG3V3CzLxA7TRy7 , destacando un grupito de tres picos de coral (Estrilda astrild) que han posado sin ningún tipo de rubor.
 
Estrilda astrild, pico de coral.
 
Cinco kilómetros de agradable paseo para llegar a tiempo de preparar, sin prisas y con gusto, la comida de toda la familia.
 
Estos son algunos de los placeres de un comercial desempleado.
              ________________________________________________

Estar desocupat té, evidentment, les seves pegues, un nivell d'ingressos més baix, la incertesa sobre el futur..., però té, sens dubte, un enorme i meravellós avantatge: EL TEMPS!
 
Temps per netejar la casa, temps per preparar el menjar de tota la família i temps, és clar, per gaudir passejant pels deliciosos espais naturals del Prat.
 
Vanessa cardui, Vanessa de los cardos.
 
Després d'escombrar i passar el motxo pel saló, el rebedor i la cuina he tingut temps d'arribar al Delta del Llobregat poc més tard de les nou del matí, una hora estupenda per no trobar gaires visitants i poder gaudir de la tranquil·litat. del cant dels gafarrons, de l'olor de la vegetació en flor i del sense fi de colors d'una primavera en plena efervescència.
 
43 espècies d'aus m'estaven esperant, https://ebird.org/checklist/S176146740 , juntament amb libèl·lules, abelles, borinots, papallones i... mosquits, molts mosquits, aliment d'una bona quantitat de les espècies que he pogut observar.
 
Estrilda astrild, pico de coral.
 
M'ha cridat l'atenció trobar un parell de cigonyes blanques (ciconia ciconia), un becplaner comú (platalea leucoròdia) i un martinet menut comú (Ixobrychus minutus). També era cridanera la presència, després d'uns dies de no veure'n cap, d'una enorme quantitat de corriols anellats grossos, encara que totes aquestes espècies no m'han regalat la possibilitat de fotografiar-les en condicions, tot i això el passeig ha resultat deliciosament gratificant, amb la possibilitat d'aconseguir algunes imatges interessants, https://photos.app.goo.gl/V1wG3V3CzLxA7TRy7 , destacant un grupet de tres becs de coral (Estrilda astrild) que han posat sense cap mena de rubor.
 
Macroglossun stellatarum, esfinge colibrí.
 
Cinc quilòmetres d'agradable passeig per arribar a temps de preparar, sense presses i amb gust, el dinar de tota la família.
 
Aquests són alguns dels plaers d'un comercial aturat.